Uutiset

Etsimme säestäjiä

Oletko kiinnostunut teatterimusiikin esittämisestä?
Haluatko olla mukana rakentamassa musiikkiteatteriesitystä?
Tule mukaan Mikin Vintin harrastajateatteriryhmään!

Mikin Vintti etsii muusikoita

syksyn-talven musiikkinäytelmään HARMONY SISTERS.

Säestävään yhtyeeseen tarvitaan kontrabasson, pianon, harmonikan ja akustisen kitaran soittajat.

Pianistia tarvitaan myös harjoituspianistiksi.

HARJOITUKSET alkavat 20.8.2016. Harjoituksia enimmäkseen viikonloppuisin, mutta myös arki-iltaisin. Harjoitusaikataulussa huomioidaan mukanaolijoiden toivomukset.

ENSI-ILTA LOPPIAISENA, ke 6.1.2017.

Esitykset kolmena viikonloppuna Torniossa, Seminaarin koulun auditoriossa.

HARMONY SISTERS oli Suomen ja koko Euroopan ensimmäinen naislauluyhtye 1930-1950-luvuilla. Yhtyeen esityksiä kuullaan vieläkin yleisradion musiikkiohjelmissa. Valtosen sisarukset Vera, Maire ja Raija lauloivat itsensä kymmenellä kielellä Suomen, Ruotsin ja lopulta koko Euroopan sydämiin.

Kynttilöiden syttyessä (Illan rauha kun maan syliin sulkee…), Sulle salaisuuden kertoa mä voisin, Sataman valot ja monet muut laulut sotavuosien ajoilta jäivät Harmony Sistersien levyttäminä kansakunnan muistiin. Sisarukset levyttivät myös runsaasti jazz-vaikutteista musiikkia sekä soololevyjä.

Valtosen kolmesta lahjakkaasta tyttärestä nuorin, Raija, syntyi Torniossa, jossa perhe asui Suomen itsenäistymisen aikaan. Isän äkillisen kuoleman jälkeen äiti muutti tyttärineen Kotkaan, jossa sisarukset varttuivat ja aloittivat laulu-uransa.

Näytelmä kertoo Valtosen sisarusten ja ja heidän äitinsä yhteiselämästä Suomessa ja Ruotsissa. Viileän kauniit, musiikillisesti harvinaisen lahjakkaat sisarukset esiintyivät aina tyylikkäinä ja hienostuneesti, hymyilivät herttaisesti ja lauloivat kauniisti. Kuohahteleva yksityiselämä pidettiin julkisuudelta piilossa.

HARMONY SISTERS avaa Mikin Vintti ry: 20 v juhlavuoden 2017.

Näytelmän on kirjoittanut Mirjam Kälkäjä ja ohjaa Martti Kadenius.

Ota yhteys! Lisätietoja HARMONY SISTERS – produktiosta saa Mikin Vintti ry:stä.

0