Uutiset

IRMA MUSIIKKIDRAAMASSA, DOKUMENTISSA JA KATUNA

Teollisuusneuvos Irma Stormbom (1917 – 1985) on nyt ”ilmassa” Torniossa: hänestä syntyy musiikkidraama (Mikin Vintti ry/ Mirjam Kälkäja), elokuvallinen dokumentti (Antti Haase) ja hän saa Irma Stormbom-kadun Tornioon.

Mikin Vintin IRMA kertoo pisamaisesta villikosta, josta piti tulla kätilö ja josta tuli Euroopan ensimmäisiä naispanimomestareita, Lapin ensimmäinen naisteollisuusneuvos ja Lapin Kulta-oluttehtaan viimeinen Gellin-suvun arvostettu johtaja. Hänen johtajakautenaan Lapin Kulta kohosi Euroopan tietoisuuteen.

IRMA-musiikkidraamassa Irma kasvaa neitosesta aikuiseksi, perustaa monilapsisen perheen ja elää lapinkultalaisensa kanssa symbioosissa, kulkee tehtaassaan karamellipussi taskuissa, tarjoaa kompiaiset suuhun. Muistaa eläkeläisten syntymäpäivät. Toisaalta hän on päämäärätietoinen ja rohkea johtaja, suoraselkäinen nainen miesvaltaisessa maailmassa ja alalla, tekee vaikeatkin ratkaisut nopeasti ja perustellen.
Draama kuvaa Irman räiskyvää persoonaa, joka taipui moneen ja oli monessa mukana.
Irma Stormbomin elämä hahmottuu Mirjam Kälkäjän käsikirjoituksen pohjalta, ohjaajana Minna Kangas. Musiikin säveltää Anna-Mari Vuontisjärvi. Harjoitukset alkavat elokuussa, esitykset ovat marras-joulukuussa 2019 Torniossa Seminaarin koulun auditoriossa.
Naiset (Suomalaisen Naisliiton Tornion yhdistys) ovat tehneet aloituksen Irma Stormbom-kadusta Tornioon, naiset ovat voimapohjana myös IRMA-musiikkidraaman tekijöinä, taustatekijöistä esiintyyjiin.
Irman hengessä!

Luovaa kesää!

0