Kälkäjä, Mirjam; Ylipiessa, Matti: Kyllä tästä hyvä soppa tulee — Neljännesvuosisata musiikkiteatteria Torniossa

Mikin Vintin 25-vuotishistoriikki myynnissä Atrain & Nord -kustantamon kirjakaupassa. Hinta 30 €.

Muut myytävät tuotteet

ILOITSE, IHANA ILTA -cd

Runsaasti kuvitettu historiikki!

Mikin Vintti syntyi teatteria ja musiikkia rakastavien ja harrastavien ihmisten toimesta Torniossa 1990-luvun lopulla. Tehtiin musikaali ja toinenkin, jotka vetivät katsomot täyteen ja saivat muutamat mukanaolijat innostumaan musiikkiteatterista ja haluamaan jatkoa. Yleisö piti ensimmäisestä esityksestä, katsomot täyttyivät, ja kaikki halusivat tehdä lisää. Syntyi yhä uusia lumoavia kohtaamisia, verrattomia esityksiä, loistavia roolisuorituksia. Nuorimmat tulivat mukaan lapsirooleihin jo 8-12 vuotiaina, monet heistä ovat mukana edelleen.

Mikä on Mikin Vintin salaisuus? Alusta saakka panostettiin ohjaajaan. Hänen tuli olla kulloisenkin näytelmän kapteeni, ohjata aloittelevia esiintyjiä ensiaskelista lähtien teatterin tekemisen saloihin ja edellyttää harrastajilta ammattimaisen kypsää sitoutumista harjoitusten aikoihin ym yhteisiin sopimuksiin.

Vuosien mittaan uskallettiin tarttua mitä erilaisimpiin aiheisiin, musiikkidraamasta komediaan ja tragediasta aina vaikeaan farssiin saakka. Kriitikot alkoivat puhua ”Tornion ammattiteatterista”.

Mikin Vintin merkitys Tornion ja koko lähialueen teatteritoiminnassa on vuosi vuodelta kasvanut. Taso on ihastuttanut katsojia ja tukenut tekijöitä yhä parempiin suorituksiin.

Vuosikymmenten mittaan Mikin Vintin lavalla on käynyt useita satoja eri alan osaavia harrastajia, osa heistä on jäänyt pysyviksi esiintyjiksi, suurin osa haihtunut tahoilleen. He kantavat mukanaan Mikin Vintin peräänantamattomuutta, pyrkimystä yhä korkeampiin suorituksiin – ja muistoja yhteisyydestä, joka on yksi ihmisen katoamattomista omaisuuksista.

Kirja sisältää myös näytelmäluettelon sekä otteita katsojapalautteista.

9789523156937 | pehmeäkantinen, liepeellinen | valokuvakuvitus |  205 sivua