MiKiN ViNTTi ry perustettiin Torniossa v.1997 ja rekisteröitiin 23.3.1998.

Yhdistys tuottaa musiikkiteatteria paikallisin harrastaja- ja ammattilaisvoimin. Ensimmäisen näytelmän SamaSakeaElämä v 1997-98 jälkeen yhdistys on esittänyt lukuisia musiikkiteatteriesityksiä, pitänyt teatterimusiikkikonsertteja ja tallentanut musiikkiaan CD-levylle sekä järjestänyt erilaisia vierailuesityksiä.

MiKiN ViNTTi ry on omaleimainen amatööriteatteri, jonka esityksissä on musiikilla suuri osuus. Useimmat ohjelmiston näytelmistä ovat ryhmän omien kirjailijoiden kirjoittamia. Osaavia, vapaaehtoisia tekijöitä on riittänyt niin musiikin kuin teatterinkin moninaisiin tehtäviin.

MiKiN ViNTTi ry:llä ei ole vakinaista toimitilaa, joten esitykset ovat milloin koulujen auditorioissa, milloin vaikkapa entisen hotellin ravintolasalissa. Esitykset ovat saaneet arvoisan teatteriyleisön kiinnostuksen hereille ja löytämään kulloisenkin esityspaikan.

Musiikkiteatterin tuottaminen ei olisi mahdollista ilman innostuneita ja osaavia tekijöitä, kiinnostunutta yleisöä, yhteistyökumppaneita ja tukijoita. Kiitos Teille.