Vuosi: 2011
Kirjoittaja: Mirjam Kälkäjä
Säveltäjät, musiikki: Olavi Virran levyttämiä kappaleita, Punaisen Myllyn laulut sävelsi Anna-Mari Vuontisjärvi
Ohjaaja: Martti Kadenius
Laulujen ohjaaja: Martti Kadenius, Anna-Mari Vuontisjärvi, Elina Haapaniemi
Tanssien ohjaaja: Työryhmä
Säestys: Anna-Mari Vuontisjärvi, huilu ja piano Ari Jaakkola, harmonikka Marko Haapaniemi, kitara

Laulajamestari Olavi Virran elämää ja hänen laulamansa laulut ovat pohjana Mirjam Kälkäjän musiikkinäytelmälle ”MESTARI. Olavi Virran elämää ja musiikkia.” Näytelmän ohjasi Martti Kadenius.

Olavi Virta oli ristiriitainen persoona. Hänen vertojaan hakeva äänensä on jäänyt pysyvästi suomalaisten tajuntaan. Hän oli upporikas ja päätyi rutiköyhäksi. Hänellä oli paljon tuttavia, mutta vähän ystäviä. Hän varusti kotinsa uusimmilla laitteilla, mutta ei pysynyt siellä.

Romahdus alkoi Ilomantsista maaliskuun keikalta 1959. Olavi Virta joutui kohteeksi Suomessa lajissaan ensimmäisessä herjakirjoituksessa, jossa hänelle lanseerattiin liikanimi ”Laulava Lihapulla”. Suomalaisten mieliin erityislaatuinen loistavalla äänellään itsensä pysyvästi laulanut Olavi Virta kuoli helläsydämisen ihailijansa, iäkkään Huldan hoivaamana, sairauden ja kuluttavan elämän uuvuttamana Tampereen Pispalassa vain 56-vuotiaana.

Musiikkinäytelmässä on runsaasti Olavi Virran levyttämiä lauluja, kuitenkin niistä vain murto-osa: ahkera laulaja levytti n. 600 laulua. Mikin Vintin teatteriryhmässä on eri-ikäisiä musiikin, laulun ja tanssin harrastajia Torniosta, Kemistä, Simosta ja Ruotsin Ylitorniolta.

Mestari (2011, juliste: Eveliina Salo ja Eeva Kurkinen-Heikkilä)