Mikin Vintin uusin musiikkinäytelmä, HARMONY SISTERS

kertoo aikansa ensimmäisestä naislauluyhtyeestä, Valtosen sisaruksista, joka hurmasi yleisönsä koko Euroopassa vv 1920-1950. Edelleen Sistersien lauluja kuulee m YLE:n musiikkiohjelmissa. Valtosen perhe asui Torniossa 1920-luvun taitteessa. Perheen isän, Kuusiluodon sahalla toimineen Adolf Valtosen äkillisesti kuoltua äiti Ester muutti tyttärineen Kotkaan, jossa sisarukset varttuivat ja aloittivat laulu-uransa.

”Sota-aikana Harmony Sisters antoi Suomen kansalle niin paljon valoa ja energiaa”, kirjoitti sisarusten ystävä ja tukija, säveltäjä Georg de Godzinsky. ”Yhä vieläkin te laulatte lauluja salatusta harmoniasta, jonka katoaminen maailmasta on pelottava asia”, sanoi ruotsalainen kapellimestari Hans Bush. Valtosen sisarusten lahjakkuus vei heidät rintamakiertueille ja laajoille konserttimatkoille Eurooppaan. Harmony Sisters oli laajalti rakastettu yhtye, jonka räiskähtelevä yksityiselämä pidettiin visusti taka-alalla.

Runsaasti Harmony Sistersien lauluja sisältävän näytelmän kirjoitti Mirjam Kälkäjä, ohjaus Martti Kadenius. Musiikin sovitti Jenni Isoaho, laulut harjoitti Tarja Vanhala.

Tervetuloa teatteriin!

***

Vuosien 2014-2015 kuluessa Mikin Vintillä on ollut kolme ensi-iltaa: Puhtaana käteen, Mukka – Olen toinen kuin tiedät ja Talo.

Ne ovat vaatineet runsaasti työtä ja sitoutumista harrastajatekijöiltä. Kiitokset kaikille, jotka olivat mukana produktioita toteuttamassa!

Nyt keskitymme juhlavuoteemme: v 2017 Mikin Vintti täyttää 20 vuotta! Sen kunniaksi pyrimme antamaan yleisöllemme antoisia, ajatuksellisia ja viihdyttäviä esityksiä.

Tervetuloa teatteriin!

Harmony Sisters (2017, juliste: Tuomas Massa)