TABU on toinen Timo K Mukka-aihetta käsittelevä näytelmä Mikin Vintti ry:ssä. V 2015 esitettiin Mirjam Kälkäjän kirjoittama MUKKA-Olen toinen kuin tiedät.

TABU Timo K Mukan romaanin mukaan
Käsikirjoitus Mirjam Kälkäjä
Ohjaus Martti Kadenius
Sävellykset Anna-Mari Vuontisjärvi
Sanoitukset Timo K Mukka ja Mirjam Kälkäjä
Laulujen ohjaus Tarja Vanhala
Koreografiat Elina Haapaniemi
Pianisti Matti Ylipiessa
Pukusuunnittelu Tarja Lassila
ROOLEISSA:
MILKA Vilma Tihinen
ÄITI Leena Kelloniemi
KRISTUS PERKELE Toni Sainio
AUNO Jere Liikanen
KANTTOORI Janne Vilmi
KUORO:
Pasi Hakala
Suvi Immonen
Kirsti Jaakkola
Margit Kakko
Djamila Paavola
Tiina Patokoski

Timo Kustaa Mukka
(17.12.1944 Bollnäs, Ruotsi – 27.03.1973 Rovaniemi)
oli pellolainen kirjailija, runoilija ja taidemaalari. Hän kirjoitti kuudessa vuodessa yhdeksän teosta. Seksuaalisesti ladatut kuoleman ja veren balladit herättivät ilmestymisaikanaan ristiriitaisia mielipiteitä. Esikoisteoksen Maa on syntinen laulu ilmestyessä v 1964 hän oli vasta 19 vuotias. Mukka eli lähes koko elämänsä Orajärven eristyneessä pikkukylässä. Eläessään hän kamppaili jatkuvasti köyhyyden kanssa ja kärsi etenkin kotiseudullaan yleisestä halveksunnasta. Hän kuoli vain 29 vuotiaana.
Timo K. Mukka sai Valtion Kirjallisuuspalkinnon v 1966. Hänen teoksiaan on käännetty 10 kielelle ja niistä on julkaistu useita uusintapainoksia. Mukan toinen teos, v 1965 ilmestynyt TABU kertoo nuoren tytön ja vanhemman miehen välisestä kielletystä rakkaudesta 1930-luvun Lapissa.
Romaanissa ovat jännitteinä vastakohdat hyvä ja paha, rakkaus ja viha tai Kristus ja Perkele. Vanhahtavaan tyyliin kirjoitettu teos sai aikanaan ristiriitaisen vastaanoton.